Mamma till 2 underbara Prinsar

Alla inlägg under augusti 2011

Av maminoo - 6 augusti 2011 21:34

 


Det härliga vädret häromdagen fick oss att packa in oss i bilen o åka ner till Varberg för att sola o bada. Ojj vad härligt o fint det var där nere. Sandstranden var hur härlig som helst o vattnet perfekt för en liten 1åring att springa in o ut i.



       


Men resan hem var jobbig med en grabb som vägrade att somna eller sitta still. Dino gnällde en hel del påvägen hem att vi fick nog o dagen efter bestämde oss för att åka o köpa en sådan här till honom.


 

Så nu sitter han tyst som en mus o tittar. Ibland tittar han upp o säger Wawa Poo

Dvs Lala o Po i Teletubbies.


 Så ofta som vi säger Nej nu ska vi inte köpa mer saker till Dino, så blir det ändå att man köper nytt hela tiden.


   


Förutom en massa nytt till Dino så blir det en del till den nya bebisen också. Såg ju en jätte fin overall till bebisen förra veckan på åhlens, men av någon anledning köpte jag den inte då. Utan åkte iväg idag för att köpa den o tror ni den finns kvar i röd färg som jag ville ha?? Nej självklart inte, så imorgon får jag åka vidare o se om den finns där istället.. FIck iallafall köpt en mössa från PoP som bebis ska ha ihop med overallen.

Av maminoo - 5 augusti 2011 11:40

åter igen hemma från MVC, kontrollen gick bra. Eller alla tester såg bra ut. Enbart SF måttet som har planat ut något den senaste tiden. Så det blir TUL (tillväxt ulltraljud) nästa vecka. Bara för att kontrollera så att barnet växer som den ska. Enligt BM så är jag "smal" vilket innebär att min mage består bara utav barnet, vilket ibland kan innebära att man får lite mindre mage. Men för säkerhetsskull så kikar dom en extra gång.


Jag fick även ut min förlossningsjournal så jag kunde läsa som förberedelse inför nästa förlossning. Det fanns dock inte så mycket att läsa, 6st punkter fanns med från inskrivning till förlossning.

Där första punkten är " 23:12 inkommer pga värkar o konstaterad vattenavgång"

2. Börjar andas lustgas, startar extern CTG

3. 23:17 Får lustgas syrgas 50/50

4. 00.05 tilltagande tryck nedåt informerar barnssk

5. 01.05 Applicerar skalpelelektrod pga bristande yttre kontakt

6. 01:46 Födelse pojke, skriker omedelbart


Jahapp, jag som trodde att dom hade skrivit en hel dagbok om min förlossningsvistelse. 

Av maminoo - 5 augusti 2011 08:54

Alldeles strax ska jag iväg till mvc för kontroll. Ska fråga om jag skulle kunna få min förlossningsjournal utrskriven så jag kan läsa om hur allt gick till sist. Har ju sådana enorma black outs så minns knappt vad som hände. Sist jag frågade så fick ja den inte men nu är de en annan BM så passar på o frågar henne också.Därefter blir de lite shopping till bebis overall o mössa måste inhandlas.

Av maminoo - 3 augusti 2011 23:37

   Månaden innan jag blev gravid med Dino såg jag ut så här..


Jag funderar om  jag någonsin kommer att få tillbaka den platta magen? oh jag önskar att det går. Just nu känner jag mig så stooor, som en elefant en blåval ko whatever stor känner jag mig iallafall.

Längtar efter att dessa 6 resterande veckorna som är kvar ska passera fort.


 Jag har en enorm längtad efter att börja träna. Jag känner mig oerhört peppad o blir så avundsjuk på alla som joggar ute medan jag knappt kan gå. troligtvis kommer denna enorma längtan efter att få träna försvinna lika fort som barnet kommer. Men just nu vill jag, jag fantiserar till och med om hur jag springer hur jag verkligen tar i o svetten bara rinner. (hahaha mobbat)

Men jag vill inte låta mig försvinna bara för att jag fått barn, jag vill känna mig bekväm med min kropp, det gör jag inte nu iallafall. (syftar inte på magen, men allt annat). Jag vill inte känna mig som JELLY vilket jag gjort sen Dinos födelse.

Även om alla mammakilon försvann så var det inte riktigt samma kropp, jag började att träna lite efter Dinos födelse men samtidigt hade jag svårt att lämna Dino varje dag för att träna, jag kände mig som en dålig mamma (vet ej varför egentligen?). Men denna gång känner jag att jag inte kommer att ha samma skuldkänslor.  Jag har börjat att förstå att Dino o kommande syskon inte kommer att försvinna bara för att jag inte är där, dom kommer inte få men för livet bara för att mamma är borta 1h om dagen. Jag måste ge mig själv möjligheten att få lite egen tid.


Jag vill inte gå ner i vikt det handlar inte om det. Utan jag vill ha fastare kropp. Där det inte dallrar o sånt. Bläääh

Musklerna behöver tränas upp helt enkelt o förhoppningsvis så ska jag bevisa för mig själv att det går o att jag kan..

Av maminoo - 3 augusti 2011 22:47

Dagen idag har erbjudit på mycket värme o sol. Först o främst fick Dino plocka i sig röda vinbär, riktigt mumsigt tyckte han till en början o sen hamna dom på golvet när han fått nog.




Därefter bytte vi om i bestämde oss för att åka till västkustens pärla Smögen o bara njuta utav de härliga vädret. Vi promenerade på smögenbryggan shoppade lite grejer. Bla 2-tshirtar till Dino. Därefter åt vi, smörstekt makrill,, yummm. Blev lite glass o sen promenad igen o därefter for vi tillbaka hemmåt. Blev en tripp på ca 5h men det räckte gott o väl. Jag fick väldigt ont i benen kände mig som en stor val på slutet.



  

Köpte med oss färska räkor o aioli & frossade i oss ute på balkongen nu på kvällen.

Riktigt mysigt o härligt, vi pratade en massa om kommande bebis o allt som väntar.

 

Tillsammans är vi oslagbara.

L O V E

Av maminoo - 2 augusti 2011 12:21

Nu går jag in i v.34 (33+2) känns bättre o bättre. Inte lika ont lika ofta iaf. Igår hade jag jätte ont efter min bakning. Men tror det var pga att jag var på benen så länge o sen skrubbade jag rent köket efter mig. Men det släppte efter ca 15min o sen dess har jag inte känt av något. Känns allt mer spännande, bebis kan ju komma när som helst om den vill, men samtidigt så känns inte 6,5vecka långt heller. Snart är H*N här med oss. Jag har tvättat alla nya o gamla bebis kläder o bebis har fått en egen hylla i garderoben med dens kläder i strl 50/56.
Förlossningsväskan är packad också. 3bodysar 2byxor 4mössor o 1pyamas till lillbebis. Måste bara köpa en fleece overoll och en liten filt sen så är allt klart.

Nappar har jag oöppnade för Dr brown flaskorna, även om jag hoppas att amningen ska funka o att flaskorna inte behövs. Men för säkerhetsskull så är dom förbereda.


Vi är så förbereda som det går att bli & har enbart positiva tankar inför ankomsten utav bebis nr2.

Jag blir smått irriterad på folk som säger "det kommer bli jobbigt" ehm Ja självklart kommer det bli tufft men det blir inte lättare för att man tänker negativt redan innan bebis kommer. Vissa väldigt konstiga människor slängde ur sig sådana kommenterare redan när jag var gravid med Dino. "det kommer bli jobbigt ni kommer inte att få sova, ni kommer inte kunna göra saker som förr osv osv"   Jo men självklart, vill man ha barn så är man beredd på detta.

Inte en endaste gång under Dinos levnadsår har jag varit självvisk, Dino går först o kommer alltid att göra det. Det är inget jag tycker är jobbigt utan snarare känns det underbart att jag känner ett sånt självförtroende i min roll som mamma o att jag känner att jag är bra på det jag gör. Mina barn är mitt nr 1 allt annat är mindre viktigt o många gånger helt meningslöst.


Vi är iallafall spännda inför vår lilla älskling, namnet verkar vara bestämmt. Eller till viss del. Namnet jag vill ha är så fiiint, men E tycker vi ska lägga till en bokstav så bildar de namnet ett nytt namn. Visst är det fint också men jag gillar min form lite mer än så länge. Hihi vi vet iallafall att det kommer bli ett utav de 2, får bara se vilket som känns mest rätt när bebis tittar ut.


Det kommer även bli spännande att se Dinos reaktion. Vi har spenderat lite tid hos min Kusin o hennes nyfödde bebis. O jag har ändå burit bebisen långa stunder men Dino verkar inte bry sig. Han kommer förbi tittar ler o sen går han igen. Han är alldeles för liten för att förstå alltför mycket också. Men det kommer säkert kännas annorlunda för honom när vi har en bebis på heltid hemma.

Min kusin däremot har en son som är 3år o han är enormt svartsjuk på det nya syskonet. Hon vågar inte lämna honom i rummet med bebisen en endaste sekund. Han har ändrat beteende totalt, dom känner knappt igen honom längre fast det gått 1månad sen syskonet kom.

Så ålders skillnad mellan barnen spelar nog inte så stor roll när man skaffar ett andra barn, man stöter nog på problem oavsett. Men allt har sina för o nackdelar. 


Av maminoo - 1 augusti 2011 12:28

Dino är fortfarande sjuk o febern håller i sig, något lägre nu. Uppmätte 39grader som högst har gett honom lite alvedon så nu sover han. Vattenintaget har varit bra idag också men matvägran finns fortfarande.


Själv är jag igång o bakar en massa bullar..=))


yummiiii

Presentation


Jag är 27årig kvinna, bor på Västkusten med min man E & våra två underbara pojkar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mamma till Dino & Elvis


Ovido - Quiz & Flashcards