Mamma till 2 underbara Prinsar

Alla inlägg under januari 2012

Av maminoo - 25 januari 2012 13:05

Sen Dino slutat med nappen har han haft svårt o somna. Om kvällarna tar de minst 1h för honom o komma till ro o på dagarna somnar han oftast inte alls. Men på dagis gör han det tydligen varje gång han är där så idag vägrade jag ge med mig här hemma heller. Jag la ner honom o fick se gå in minst 50gånger o lägga ner honom igen. Jag sa "sov Dino" alla gånger, ibland med mjuk  röst, ibland med hård röst o ibland med helt utmattad röst. Han måste tyckt jag va schico, men till slut så somnade han, tog bara 1h. Inte som att jag har så mycket annat för mig så den timman spelade mer eller mindre ingen roll.


Idag var planen att åka in till stan o fika med en vän ihop med barnen, men de satte vår kära bil stop på, då den vägrade starta. Haallåå får man bara göra så sluta fungera utan varning ens???? jag förmodar att det är batteriet, det har varit kyligt inatt. Det är en rätt ny bil så den borde inte bara sluta fungera pg kylan, tycker den är jätte löjlig om den reagerar på 8- grader helt plötsligt. Men E får kika på den när han kommer hem, inte för att han heller kan något om bilar men det är hans ansvarsområde i det här hemmet.


Vi får helt enkelt sitta hemma idag o busa runt...











Av maminoo - 23 januari 2012 10:40

Ännu en måndag, en kall sådan till o med snö finns de ute. Dino är på dagis idag. När jag o Elvis hämtar honom lite senare blir det pulka åkning. Igår var han ute med sin pappa o lekte länge i snön. Han var väldigt förvånad över allt som skedde, han kunde inte riktigt förstå vad de var för något. Men han gillade det o därmed blir de mer pulkaåkning idag.


Elvis har ätit sina gröt portioner över helgen, vi får ge honom gröt 2gånger om dagen. Det har fungerat bra, han äter en hel portion vid de båda tillfällena. Vilket är bra mycket bättre än vad han får i sig via flaskan. På fredag är det vägning igen då hoppas jag att han gått upp i vikt.  Idag ska han även få smakportioner vid lunch, blir potatis o morot. Hoppas de slinker ner lika bra som gröten.



Till något helt annat.....

 

Såhär ser man då ut efter två barn. Helt okej måste jag säga ändå. Inga bristningar på magen (fick lite på låren/rumpan). Vikten är 2kg + än vad jag vägde på inskrivningen med Dino. Men det arbetar jag på. Har kommit igång med träningen nu. Hoppas på en fastare kropp bara.



(Dont mind klädhögen i bakrunden, den är undanplockad nu iallafall)



Av maminoo - 20 januari 2012 12:45

ohh idag har jag haft en riktigt frustrerande dag, var på BVC för att väga Elvis & självklart inget nytt där då han igen hade gått upp 300g på 2veckor. så frustrerande att han inte vill äta. Snart väger han mindre än vad Dino gjorde i samma vecka trotts att Dino föddes med 2kg o Elvis med 3,5kg. 


Det är inget fel på Elvis dom har tagit ett antal prover för att utesluta alleriger o andra vanliga sjukdomar, men allt ser perfekt ut. Dom tror helt enkelt att han har kommit in i någon slags rutin/fas där han inte vill äta mer än 70-80ml var 3:e timma. Men nu får vi äntligen ge honom gröt, grönsaker o frukt.. förhoppningsvis gillar han det mer än flaska o börjar äta mer.


Jag har känt mig så stressad den senaste tiden över Elvis dåliga matvanor att jag mått dåligt o varit ledsen. Min Bvc sköterska tyckte att jag borde prata med deras psykolog. Kan nog själv tycka att det vara skönt o prata med någon som hjälper mig o handskas med den stressen. Det har blivit lite som att jag beskyller mig själv för att han matvägrar, trots att jag vet att jag inte kan göra mer än o erbjuda honom. Men som mamma kan man inte hjälpa att man tar de hårt.


Längdmässigt ligger Elvis linjen ovanför medel, så han växer precis som han ska o lite till men det är vikten som går sakta uppåt.  Det är en alldeles för snål viktuppgång för en kille som föddes på 3,5kg.


Tänka sig att båda mina barn är snåla med att äta.. hoppp så kan det bli också. Men så länge dom är friska så ska de ordna sig.

bra

Av maminoo - 19 januari 2012 13:26

Vill bara tala om att vi mår bara bra, inget fel på Elvis. Han är helt enkelt lat i o äta. Inte nog med att Dino var jobbig med maten o ja trodde att det inte kunde bli värre. Så får jag en Elvis som är ännu värre. Bara o erbjuda ofta, lägga rapsolja i ersättningen så han får i sig fler calorier.

Mina barn alltså.


O på allt det så har Dino gått o blivit nappfri, hur det har gått till har vi ingen aning om. Men han har inte velat ha nappen på hela veckan, även dagisfröknarna sa de imorse till mig. Wiii en nappfri Dino. Mina barn överraskar alltid.


Av maminoo - 14 januari 2012 09:40

Ny morgon o en ny dag, natten har spenderats på barnakuten vi blev till slut inlagda o nu väntar vi på läkare för att få vidare information. De är lille Elvis Matintag som är dåligt ungen vägrar äta men han är piggelin nummer 1. Så vi får se vad läkaren säger nu när dom har följt honom under natten.

Av maminoo - 11 januari 2012 13:10

Igår mina kära läsare förbrännde jag 837 kalorier. Förmiddagen tog jag & en sovande Elvis en lång powerwalk. Brände runt 350kalorier. Till kvällen åkte jag till gymmet, löpte 35min o brände runt 400kalorier och sen körde jag ett antal ben övningar. Riktigt skönt var det, lite lagom tufft till en början. Men hårdare ska det bli.    




Min plan är att få en fastare kropp & om det vill sig även gå ner 4kg. E, har laddat ner en App till mig som räknat ut hur mycket kalorier jag bör äta o hur mycket kalorier jag gör av med vid varje träningstillfälle för att nå mitt mål. Måste säga att appen är väldigt motiverande, så fort jag ätit eller druckit något för jag in det o så räknar den fram hur mycket jag har kvar att äta. Jag gar redan märkt efter 2dagar att jag äter mycket "fett", ganska lite kolhydrater & alldeles för lite protein. Jag är verkligen ingen köttmänniska, kyckling o fisk gillar jag men allt däremellan äter jag enbart lite utav.


Vi får helt enkelt se hur det slutar, jag vill så gärna hålla mig motiverad o träna regelbundet.

Av maminoo - 9 januari 2012 22:15

Nu har jag börjat att träna IGEN. Har blivit en del pauser emellanåt. Men nu är de på riktigt allvar.

Jag ska varje dag skriva här i bloggen då jag tränat, vad jag tränat osv.


Idag blev det ZUMBA 1h. Riktigt roligt men ändå inte tillräckligt givande. Visst blev de svettigt men jag behöver något som ger mig mer flås.


Av maminoo - 9 januari 2012 12:54


  Nu är det slut på ledigheten o vardagen återgår till de normala. E är o jobbar, Dino på dagis. trots att han inte varit där på 3v så var de inga problem att lämna honom. Han sprang in o lekte med de andra barnen. Vilket var en lättnad, då jag blir ledsen om jag ser att han är ledsen. 


Iallafall så var planen för mig imorse att jag skulle åka o träna innan E åkte till jobbet. Men lille Elvis vägrade sova inatt, så jag valde att sova de lilla jag fick på morgonen istället. 

Trots tröttheten hade jag ett inbokat besök på en skönhetsklinik för IPL behandling utav benen. Så det var bara att pallra sig upp lämna Elvis på E:s jobb o sen åka till kliniken. Jag hann göra två behandlingar innan min första graviditet men sen fick jag gör uppehåll fram tills nu. Totalt ska man göra ca 5behandlingar för bra resultat. O jag ser redan nu vilken effekt det har gett, så två behandlingar kvar o ja tror att det inte kommer vara något hårstrå kvar.


Presentation


Jag är 27årig kvinna, bor på Västkusten med min man E & våra två underbara pojkar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mamma till Dino & Elvis


Ovido - Quiz & Flashcards