Mamma till 2 underbara Prinsar

Alla inlägg under april 2012

Av maminoo - 7 april 2012 12:40

Vi spenderar vår påskafton ute i de oerhört kalla vädret. Här gör vi ett besök på en stora hovgård. Mys att bocken (tror de är det) ville komma fram o hälsa. Dino sa bää bää till den. 

 
Av maminoo - 6 april 2012 18:46

vet inte för vem lyckan var större för, en trottsig 2åring eller mig när traktorn dök upp.  Kan säga att den trottsiga ungen sken upp som en sol o resten utav dagen fortsatte på samma sätt.

 
Av maminoo - 6 april 2012 08:48

Varför känns långfredagen alltid extra lång? Barnen valde att gå upp väldigt tidigt denna morgon känns som om de borde vara eftermiddag nu men klockan är knappt 9. Lilleman sover redan sin förmiddagsnap. Måste få göra ett litet klagomål på på Elvis, han tar ju nappflaska o behöver nu sen ganska länge tillbaka byta storlek på nappen till en med större hål men han vägrar. Så nu tar en måltid en evighet att äta upp, har försökt att byta för honom men han bara spottar ut maten då de kommer för mycket på en gång. De är som om han vant sig vid dom där små mängderna vid varje sug. Får kämpa med att han vänjer sig..Hade tänkt o koka ägg sen får Dino måla dom, mysigt med lite pyssel på en sån här lång o regnig dag.

Av maminoo - 5 april 2012 19:41

Alldels strax ska jag på telefondejt med en utav mina bästa vänner. De senaste 2 veckorna har tiden varit knapp, har därför inte träffat eller pratat med någon. Men nu när de mesta är klart så kan jag ägna mig åt mina vänner också. Visserligen har vi visningen kvar här hemma, inför den blir de en hel del städning. Ska visa er bilderna från vår lägenhet som är till salu så fort allt är över. om ni vill se dvs

Av maminoo - 5 april 2012 14:55

Efter två blodprov ett prick test o nu även patchtest så visar provresultaten alltid att det inte finns någon födoämnesallergi. Härligt att det visar så för då kan Elvis äta all mat. Hans utslag som kommer då o då beror troligtvis att han har extra känslig hud på vissa område o att han kommer att växa ifrån det. Vi har ju märkt redan hittils att det blivit allt mindre när de väl kommer. Men det sista testet ville jag göra för att för säkert kunna utesluta vissa produkter. Elvis har tex ätit mjölkfritt sen han varit 1månad gammal fast inget visar att han är mjölkallergiker o vi har inte heller gett honom spannmålsprodukter (så som gröt) för att man misstänkte att det kunde vara spannmål. Men nu blir de sakta men säkert att introducera dessa ämnen i hans kost.


Elvis har som sagt aldrig haft ont i magen eller andra besvär förutom att han blir röd i ansiktet till o från, han har inte heller fått utslag någon annan stans på kroppen än just ansiktet. På denna specialist klinik tror man att han helt enkelt är känslig i huden i ansiktet då just de partiet alltid är utsatt tex för kyla,vind fukt osv. Jag hoppas det är så som de säger för då kan han äta normal kost.



Av maminoo - 5 april 2012 09:49

Hela morgonen har jag gått runt o tänkt att det är helg, men icke sa nicke. Torsdag är det. Elvis o jag ska iväg till en klinik för allergibesvär. Vi håller på o testar Elvis för olika ämnen eftersom vi inte riktigt kan få grepp om vad han är allergisk mot, är de mat eller är det kanske något i hans omgivning? Vi har gjort en patch test (lapp test) o idag ska det avläsas. (vill bara säga till er som har småbarn o läkarna säger att lapptest inte görs på mindre barn, det gör det visst det. bara att den allmäna sjukvården inte gör detta. Vet att de gör de på sahlgrenska universitetssjukhus i Göteborg men bara i extrem fall, svårt o få tid om de handlar om lättare allergi besvär. Men det finns  privata barnkliniker som är inriktade på allergier just. Jag hittade en barn o ungdomsklinik som gör det i en mindre stad här på västkusten. Övertalade vår läkare att skriva en remiss ó here we go. Ska bli intressant o se om de finner något genom dessa lapptest för blodprov o pricktest har inte gett något resultat på Elvis.


Ne nu är de bråttom.




Av maminoo - 3 april 2012 10:36

Min älskade dator har beslutat att den inte vill ha något med mig att göra mer. Kunde ju inte kommit mer lägligt, Blir iallafall inget nytt köp utav en dator kan jag säga. Men så länge funkar ju E:s stationära (även om jag inte gillar att sitta vid den). Tur nog så hann vi iallafall föra över alla bilder så det viktigaste är räddat.


När man är datorlös får man så mycket mer gjort här hemma. Vi har redan börjat att röja o slänga en massa saker. Dels för att vi ska ha visning inom snar tid & dels för att det underlättar sen när vi väl ska flytta o har mindre saker.


Föresten så fick vi besked igår att Elvis har fått en plats på samma dagis som Dino. Vi känner oss lite tveksamma om hur vi ska göra, ska vi behålla båda barnen på detta dagis, eller ska vi söka nya platser på de nya stället. Det EXTREMT positiva med detta dagis vi har idag är att det är en liten grupp barn o fler fröknar samt att det är ett föräldrar koperativ vilket innebär att vi föräldrar som har våra barn där driver dagiset till 100%. Vi flyttar ju inte extremt långt härifrån vi bor idag, ca 5km. Både jag o E passerar dagiset på vägen till jobbet så då kan dom lika gärna gå kvar. Men det kan vara bra om dom lär känna barn där vi kommer att bo för det är ju där dom kommer att gå i skolan o leka  ute osv. I det nya området finns det 3st olika dagis, vilket kanske innebär att Dino & Elvis inte ens hamnar på samma dagis o det vill vi inte. Men eftersom det är kommunala dagis så har man inte så mycket o säga till om heller. 

Hmmmmm






Presentation


Jag är 27årig kvinna, bor på Västkusten med min man E & våra två underbara pojkar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mamma till Dino & Elvis


Ovido - Quiz & Flashcards