Mamma till 2 underbara Prinsar

Alla inlägg under oktober 2011

Av maminoo - 17 oktober 2011 09:24

Nu är storebror lämnad på dagis, pappa E har åkt iväg till jobbet o lille Elvis o jag är här hemma. Vi ska plocka undan o greja lite hemma innan vi också ska iväg på läkar undersökning för att se över Elvis mjölkallergi. Trots att jag uteslutit mjölkprodukter ur kosten helt sen i fredags har han fortfarande utslag i ansiktet o på vissa ställen ännu mer nu. Så de ska bli riktigt skönt o få träffa en läkare idag o få lite svar.


Förövrigt har vi haft en hektiskt men härlig helg, det har varit riktigt fint väder så vi har spenderat dagarna ute med barnen men även varit på jakt efter en till bil. Nu när E jobbar o jag har två små så behöver jag ha tillgång till bil för att kunna hitta på saker vill ej behöva ta bussen. O vi hittade en riktigt fin bil till E som drar lite bensin o passar utmärkt som pendelbil.


  Dino måste självklart testa innan han kan godkänna bilen.


Efter helgens hets så la ja o E oss kl 20.00 igår, tror aldrig jag lagt mig så tidigt. Men vi båda va verkligen helt slut. Men däremot kände vi oss riktigt pigga nu på morgon vilket var en väldigt härlig känsla.


Av maminoo - 15 oktober 2011 12:55

Det verkar som lille Elvis är mjölkallergiker, stackarn har fått utslag över hela ansiktet, hela dagen igår spenderades på bvc o barn medicin. Läkaren misstänkte mjölkallergi med all säkerhet så nu har jag uteslutit alla mjölk produkter för att se hur utslagen i ansiktet utvecklar sig över helgen. På måndag ska han få göra pricktest så får vi se ifall de ger något utslag.


Tycker så synd om min lilla gulleplutt    


Av maminoo - 13 oktober 2011 21:33

E är på matlagningskurs med sitt jobb, riktigt roligt AW dom ordnade till. Jag har varit ensam med båda barnen sen kl 17.00 idag. Det har gått riktigt bra, båda barnen har varit sammarbetsvilliga. Elvis sov större delen utav tiden, förutom när han ville äta & under den tiden har Dino lekt på egen hand. Även Disney Junior har stått på Tv:n för att underhålla grabben ifall att. Men så fort Elvis ätit o somnat så har Dino o jag myst o läst en massa böcker.


Nästa vecka börjar min nya vardag, då E återgår till jobbet o jag är mammaledig med två små. Visserligen kommer Dino gå några timmar på förskola, men inte mer än nödvändigt. Iallafall så tror jag att det kommer gå bra självklart lite tufft o hinna med allt, men så fort vi får in lite rutiner så ska de nog gå bra.

Jag har nu börjat med något som min mamma alltid gjorde o jag tänkte då att hon var lite konstigt.. nämligen så har jag börjat att lägga fram kläder till barnen kvällen innan så jag vet vad de ska ha på sig nästa dag, kaffeapparaten förbereder jag kvällen så det är bara att trycka på knappen på morgonen. Ja sådana små saker som sparar tid på morgonen.   ...Getting Old   


Iallafall så ska Dino sova middag på förskolan för allra första gången imorgon, vilket jag inte tror kommer att fungera så bra. Men vi får ge det en chans, vem vet kan ju fungera.


Av maminoo - 12 oktober 2011 18:14


Lämningen på dagis gick väldigt bra idag, inga tårar vid varken lämning eller hämtning. Huuhh jag som var förberred på de värsta.






Av maminoo - 11 oktober 2011 20:38

Vi har sen förra veckan skolat in Dino på dagis, förra veckan gick jätte bra. Vi var med mestadels utav tiden. Gick ifrån 15min åt gången. Men igår o idag fick vi gå ifrån redan efter 10min & Dino fick vara där själv i 1,5h timma. Igår gick hyffsat men idag grät han när jag skulle hämta honom. Alltså när jag går in innanför dörren så hör jag ett barn gråta känner igen gråten direkt o vet att det är min lilla Dino. Klumpen i min hals växte sig så stor att jag ville brista ut i gråt själv. Men jag bet ihop o kramade o pussade på honom.


Starten på dagis har även satt sina spår på hans sömn, ikväll vägrade han att somna själv. Jag var tvungen att sitta brevid hans säng tills han somnade annars så grät han bara. Jag tror att han är rädd att vi ska lämna honom.


Usch vill inte att min lille pojk ska känna sig övergiven o rädd.... 

Imorgon ska vi lämna o säga hej då direkt vid dörren, undrar hur det kommer att gå? tror att det kommer att bli en hel del tårar.. 


Hur länge var era barn ledsna vid lämningar på dagis??

Av maminoo - 9 oktober 2011 12:31

Dagarna rullar på o myspys Elvis är nu 3veckor gammal & det känns redan som om han alltid varit med oss. Mina älskade pojkar   

Skillnad från att ha 1 till 2 barn idag är att nu finns det ALLTID något att göra. Förr fanns det alltid "slötid" över men nu finns det ingen sådan tid alls. Även om båda barnen sover så finns det annat o ta tag i som i princip måste göras när barnen sover, annars blir de aldrig av. Men gud vad jag älskar detta, för att inte tala om hur mycket jag älskar min underbara familj. Mina 2 underbara söner o mitt livs kärlek E, vad mer behövs.


Dagarna rullar på som vanligt, det är blir väldigt tidiga morgonar o alldeles för sena kvällar. E o jag passar på o umgås på egen hand när barnen sover, så det blir en hel del film tittande o alldeles för mycket godisätande. Men det tillhör liksom till. Igår såg vi filmen "Precious" Gud vilken hemsk film, det gjorde ont i hjärtat o se allt det där. Vissa människor borde ALDRIG få barn.


Iallafall över till något mer roligare, E börjar inte på sitt nya jobb föränn om 1vecka, vilket innebär att vi har turen o ha honom hemma ytterliggare 1 vecka. Det kommer bli en massa familjemys innan vardagen återgår till sitt vanliga.

Det märks även på Dino att han njuter utav att ha båda sina föräldrar hos sig, vi försöker hitta på en massa aktiviteter för honom. Bla är vi ute väldigt mycket, då Dino alltid vill ut. Så det brukar bli bus o lek på lekplatsen för att trötta ut en väldigt aktiv Dino o därefter tar vi långpromenad o pratar om allt mellan himmel o jord.


   Tidigare idag på lekplatsen


Av maminoo - 7 oktober 2011 20:49

E fick precis åka 40km tur o retur för att hämta hem Dinos snuttis nämligen hans hund som vi råkade glömma hos mina föräldrar idag. vi antog först att han skulle somna, men efter 1,5h gråtande så gav vi upp. E for iväg o lämnade till o med fotbolls matchen som han ville se för att hunden skulle komma hem & lugna en gråtandes Dino.


O visst hjälpte det, så fort hunden kom tillbaka så kramade Dino om den o somnade på direkten.


Aja vi får helt enkelt ta hand om den hunden riktigt riktigt noga, hade inte varit roligt om den kom bort.


Av maminoo - 6 oktober 2011 10:10

Nu är storebror påklädd o iväg skickad till dagis för inskolning med sin Pappa. Jag o Elvis är kvar hemma o myser. Eller snarare vi plockar undan o grejar, ser ut som ett bombnedslag här hemma. O denna helg kommer det att komma en del familj o vänner över för att träffa lilla Elvis, så det är bara o plocka undan så folk kan komma in utan att bryta benet på alla leksaker överallt.


  Dagens outfit för Dino; Tröja från Zara & Byxor från Kappahl.


Förövrigt är det hur underbart o ha en till bebis i familjen. Vi myser o tar hand om varandra hela tiden. Kanske men bara kanske kan E få vara ledig nästa vecka också, vi får helt enkelt se. Vi har iallafall haft 7 underbart sköna veckor tillsammans med E som tagit ut semester o pappadagar för att få ihop de hela.

Men vardagen kommer tillbaka förr eller senare, nästa vecka har Dino 3 inskolnings dagar kvar sen är han färdiginskolad. O då blir de bara jag o Elvis här hemma. Mysigt det med o enbart ha lilleman o fokusera på en stund. 


Presentation


Jag är 27årig kvinna, bor på Västkusten med min man E & våra två underbara pojkar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mamma till Dino & Elvis


Skapa flashcards