Mamma till 2 underbara Prinsar

Alla inlägg under juli 2011

Av maminoo - 23 juli 2011 19:35

Henry Ascher


Till alla "förvånade" terroristexperter, mediakommentatorer och ledarskribenter, till alla ni som igår talade tvärsäkert om muslimska fundamentalister och idag talar om en enskild sjuk individ. Har ni helt missat verkligheten? Enligt EU:s polisorgan Europol begicks det mellan 2006 och 2009 1.770 terrordåd i Europa. Bara sex av dessa 1.770 dåd, eller 0,34 %, hade muslimska kopplingar. 265 gånger fler terrordåd, nämligen 1.596 stycken eller 90,2 % av alla Europas terrordåd, hade högerorienterade kopplingar.



Tragiskt oavsett vem som har gjort det, men tråkigt att han helt plötsligt inte är terrorist utan en sjuk individ...

Självklart måste han vara VÄLDIGT sjuk men det gör honom inte mindre terrorist.



Av maminoo - 22 juli 2011 21:32


Finner inga ord för de som hänt i Norge, blir så himla rädd vart är denna värld påväg?


Av maminoo - 21 juli 2011 21:00

Dagen idag har spenderats ute hos Dino mormor o morfar, vi var där heeela dagen. Dino hade de skoj o jag fick vilat en massa, lätt irriterad över att jag glömde min bok hemma hade varit skönt o sitta ute o läsa. Men men jag latade mig o åt istället.


Dock fick jag jätte ont i magen på eftermiddagen. Har aldrig känt sådan smärta innan. Det var inte direkt några "förlossnings värkar" på de viset men det gör så konstigt ont i nedre delen utav magen o inte lite ont heller. Men det kanske är normalt att ska vara så med andra barnet? vad vet jag...

Nu känns det iallafall bättre o bebisen lever rövare där inne. Ooh vad jag längtar efter bebis, vi har till o med möjligtvis kommit överrens om ett namn.

E tvekar lite fortfarande men jag tror att han kommer att vända. Dock kanske inte namnet passar bebisen när den föds o vo väljer om men det känns roligt o ha ett namn som vi båda gillar.  Det är ett jätte fint namn o börjar på bokstaven E...

Av maminoo - 19 juli 2011 21:05

Idag fick vi oss en överraskning, Dinos mormor o morfar kom hem från semestern. Dom hade sagt att dom skulle komma hem till kommande helg men så dök dom upp tidigare. De hade saknat Dino så de bestämde sig för att åka hem tidigare.


Dino har inte träffat dom på mer än  1månad, men han kände igen dom o blev helt sprudlande glad efter en liten stund. Han visade allt han hunnit lära sig på denna månad & visst blev mormor o morfar imponerade.


Dino fick en massa presenter, men vi valde att inte ta med något hem utan han får ha de leksakerna/böckerna/filmerna hos dom. Han är där ofta och vi har så mycket leksaker här hemma att vi skulle kunna öppna en leksaksaffär. Kommer bli galet stökigt när barn nr 2 dyker upp.


Jag har även idag beställt en Phil & Teds mjuklift till kommande bebis. Måste börja handla lite mer till denna lilla goding. Bla måste jag köpa sängkläder o spjälsängsskydd, handdukar o sådana mer intima saker som jag vill att h*n ska ha.

Förövrigt har vi allt. Behöver inte ens köpa en till spjälsäng då vi har 2st här hemma.

Dino ska sova i sitt eget rum o bebisen med oss, o förhoppningsvis innan barn nr 2 ettårsdag har vi hunnit hitta ett perfekt radhus, (ako bog da).

Just nu pågår en större förändring i vårt hushåll vi får bara hålla tummarna de löser sig till de bästa kan ju sluta illa om de verkligen vill sig. Men mer om detta när vi vet mer.


Av maminoo - 18 juli 2011 18:05

Irritationen släppte ganska snabbt i förmiddags. Dino o jag lekte som två galningar, ungen blir aldrig trött. En gravid mamma blev så trött att hon kräktes. usch har inte gjort de på flertalet veckor men idag kom det. 

Därefter tog vi det lugnt istället o läste lite böcker min lilla myspys pojke, han är så snäll. När jag kräktes så kom han i badrummet o tog min hand o höll den.


Därefter blev de sovstund för mig o Dino hela 2,5h sov vi, vaknade åt lite mellanmål o gick ut för att promenera. Det är så skönt nu när Dino kan gå så slipper man ta med barnvagnen. Vi går ut o går istället, gungar, sitter lite i sandlådan o leker med sanden sen samlar vi småsten osv.

Jätte mys. På toppen utav allt kom en traktor förbi idag för att vattna en massa träd som har blivit planterade, Dino blev helt hystersik... Han brummade & pekade som aldrig förr.


Sen kom pappa E hem o vi lagade mat (panerad rödspätta med kokt potatis o kallsås) mummms. Pojkarna har nu åkt iväg till verkstan o jag är kvar hemma. Har hunnit att dammsuga o städa köket ordentligt. Nu passar jag på o sätta mig framför datorn o bara ta de lite lungt.


Denna vecka är E:s sista arbetsvecka innan hans semester, gud vad jag längtar att han ska vara ledig. Sommaren känns inte så sommrig när man spenderar den mesta utav tiden hemma. Vi har inget planerat direkt vi får se hur vädret utvecklar sig. Det regnar ju för de mesta just nu men man kan ju hoppas på förändring tills nästa vecka. 


Nu kom mina pojkar hem, =)))

Av maminoo - 18 juli 2011 11:55


Idag är jag smått irriterad över en sak, blir nästan irriterad på mig själv att jag låter mig själv bli irriterad över en sådan sak. Men just nu är jag det & kommer vara det tills jag känner att jag kan släppa det.  




Av maminoo - 17 juli 2011 21:43

Igår blev det ett besök på slottskogen för att titta på djuren, härligt väder var det o vi avnjöt verkligen de 3h vi spenderade där. Vi tittade på hästarna läänge & klappade de, dock tittade Dino bara skeptiskt på dom & blev rädd när de gnäggade. Vi tog en liten fika, Dino åt mellanmål o sen köpte vi glass innan vi begav oss hemmåt igen.


Hade jag haft en kamera med mig så hade det definitvt blivit ett par bilder, men icke se nicke. Jag har ju Iphonen men det är inte samma sak som en systemkamera. Allt som dagarna går blir jag mer o mer sugen på att köpa en. Men kanske att jag köper en till helgen, jag får se.. Vår bil är knasig så vi måste in på verkstan med den, hoppas det är någót nybilsgarantin täcker, annars lär det kosta en hel del men oavsett det så ska även servicen göras på den o det kostar ju en hel del tusenlappar också. Känns så onödigt att slänga pengar på en kamera då när det finns viktigare saker o lägga pengarna på just nu. Inte nog med det så verkar det som att ännu en "ekonomiskkris" närmar sig ute i världen så man ska nog ha lite sparade pengar o ha is i magen för alltför stora utgifter. hihi snål? nej det kallas o vara ekonomisk.....


Iallafall så åkte jag iväg till ett köpcenter alldeles själv idag medan grabbarna var hemma o sov. Det var så länge sen jag bara var med mig själv. Min kusin har ju fått sin lilla bebis som vi skulle åka o hälsa på idag. Men ville köpa present självklart, så jag köpte 2bodysar 1pyamas och en Bumbo stol. En stol som jag hade stor nytta utav när Dino växte upp.

Efter shoppingen åkte jag hem hämtade mina pojkar så åkte vi till kusin E o hennes man o barn. åååh gud så härlig liten bebis. Man glömmer så lätt bort hur små dom är när dom föds. Nu vägde bebisen ändå 3700g men den såg så liiiiiten o härlig ut.

Gosade en del med bebisen, ville så gärna se Dino reaktion, men han brydde sig självklart inte alls utan sprang runt efter sin kusin Haris som han tyckte var så rolig.


Aja, då vet vi iallafall att han inte kommer vara svartsjuk när vår lilla bebis anländer. O gud vad jag längtar, tänkte på det att om ödet vill sig så kanske jag föder om 2,5v. Då är jag nämligen i v.34 precis den veckan jag födde Dino i. Inget jag önskar direkt men det skulle ju kunna att ske.


Av maminoo - 16 juli 2011 12:52

Min lilla smartis, nya favoritleksaken är denna lilla hink som man stoppar klossar i, formade efter olika format. Roligaste är att Dino fattar grejen han vet precis hur han ska hålla, dock vet han inte riktigt vilket hål som passar för vilken kloss men det hjälper självklart mamma till med.


Tycker att det är så kul att han förstår logiken i det hela o att han nu tänker i princip hur han ska göra för att klara av vissa saker.


 


Just nu sover min allra finaste  .

Efter hans sovstund är det tänkt att vi ska ta en familjetripp till någon park där dom har lite djur som Dino kan titta o klappa på ha med oss lite picknik o njuta lite. Det gäller o passa på nu har ju halva juli passerat o sommaren är snart över för denna gång.. 



Presentation


Jag är 27årig kvinna, bor på Västkusten med min man E & våra två underbara pojkar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mamma till Dino & Elvis


Skapa flashcards