Mamma till 2 underbara Prinsar

Alla inlägg under juni 2011

Av maminoo - 12 juni 2011 19:23

Jahapp nu är det jag som är förkyld, inte roligt alls. Fick en sån huvudvärk på köpet soo not fun, hela dagen också. Men nu är det bättre.

Vi har idag inte gjort så mycket förutom att varit ute en sväng med Dino o sen handlat lite inför kommande veckan.

Resten utav tiden har vi spenderat här hemma, umgåtts, lekt & lagat mat. Nu slappar jag o E framför TV:n, Dino somnade utan problem ikväll och i tid också. Förvånande minst sagt.. Men välkommet

Ikväll blir det film "the blind side" har hört bra om den så nu ska vi passa på o se den också.




Av maminoo - 11 juni 2011 19:32

Idag har vi varit hemmifrån i princip hela dagen. Åkte tidigt på morgonen till mina föräldrar åt frukost o umgicks lite innan Pappa o E åkte iväg på fotboll, jag o mamma o Dino ville inte vara sämre så vi åkte in till stan för att handla lite.


  Fick bli en vindfleece jacka, mössa & keps till Dino från PoP, älskar deras kläder. Bebis nr 2 fick sig en hel del kläder den med, ojj så smått allting är man glömmer snabbt bort hur små dom är i början.


Därefter åkte vi till mammas frisörska för att klippa Dino, ojj vad nervös jag var eftersom jag inte visste om han skulle sitta still eller streta emot. Men det gick så bra så. Han var jätte lugn, han fick lyssna på musik "gummibjörn" o därmed var det inga problem att få honom klippt.


  Frisörskan sprutade i lite barnfärg i Dinos hår för att han skulle se lite häftig ut o visst gjorde han det mitt lilla hjärta. Nu ser han lite äldre & tuffare ut med sin mohawk aktiga frisyr.


Så fort vi kom hem fick Dino ta ett bad o fick sin välling o sen var det bums i säng direkt. Men han vaknade för inte alls en lång stund sen o skrek så enormt mycket att det var bara o ta upp honom i låta honom vara vaken. Jag förmodar att det är tänder som bryter ut, har sett två st som är på gång o förmodar att det är pga dom som det gör ont o han inte kan sova.

Nu är E med honom o försöker få honom att somna om, han har iallafall lugnat ner sig så hoppas att han somnar om snart eftersom han är riktigt trött.

Av maminoo - 10 juni 2011 20:56

gklsdnvdsvnzv < vkvnx vvnxvnx,vn x,c nvcv vfdkvnxc,mvn ,xc nvz, z zvbcxnvxc,mvnmxcnvz.xmvnxcmnvkdsfvn



(skrev ett hur långt inlägg som helst o detta ovanför är det som är kvar)  hopppp finns ingen chans att jag orkar börjar om. Men det handlade om mat, vilket är fullt förståeligt att det gjorde det. Nu när jag är gravid så handlar mycket om mat & att jag är sugen på grillad Makrill.


O att sen semester som jag så gärna vill åka på.....


Av maminoo - 10 juni 2011 12:13

Jag är en människa som verkligen älskar att läsa böcker, bra böcker dvs. Fastnar jag för en bok då läser jag hela natten tills jag läst ut den. Finns något så fantastiskt i böcker som sätter fantasin i arbete.


Nu när jag varit mammaledig har jag läst en del böcker fast ändå inte så många som jag önskat. Nu har jag åter sug på att läsa men får smått ångest. Nu är det dags för plugg inom jobbet. Trots mammaledighet så måste jag plugga o göra prov för att inte helt o hållet tappa det jag jobbar med o klarar jag inte proven då är det bara att göra om hela certifieringar o det skulle innebära att jag inte får utföra de arbetsuppgifter jag gör idag o börja plugga om. O det vill jag absolut inte behöva göra. Innan september ska jag vara klar med 6st prov, men det klarar jag. Bara sätta igång redan nu så hinner jag. Dessa 6prov är mer som en kunskapsuppdatering men det kräver ändå att man lägger ner lästimmar för att förstå eftersom så mycket hinner att förändras inom finanssektorn på ett år.


På tal om jobb så drömde jag inatt jag var tillbaka på arbetet o att en kund erbjöd mig jobb på hans företag som försäljare utav volvo lastbilar hahahaha o jag fick jätte ångest ifall jag skulle tacka ja. Eftersom hans erbjudan var mycket positiv, lönen skulle vara super hög men jag var tvungen att visa redan första månaden att jag kunde sälja annars så skulle jag få sparken ganska omgående.

Jag tror att jag inte tog jobbet men är inte säker.


Lite tecken på att jag börjar sakna mitt arbete. hehe, men ska nog börja jobba någon dag i veckan efter årsskiftet, E vill ju gärna ta någon pappadag i veckan. Tycker att man ska dela om man ändå kan.

Vi har ju inte kunnat dela hittils eftersom E har haft ett nytt jobb o de hade inte sett bra ut om han direkt tagit ut pappadagar. På de här viset får han möjlighet att utvecklas o skapa erfarenhet inom sin utbildning.


Ne nu ska jag göra iordning kaffe väntar besök från en vännina som ville komma över med present till Dino.

Av maminoo - 9 juni 2011 21:18

Min lilla sjukis som brukar somna senast 19.30 är fortfarande vaken o leker med digitalboxen. Jag orkar inte ens säga nej, han får helt enkelt pilla så mycket han vill. E kommer bli irriterad när han ser att saker o ting är inte som han ställt in dom. Men idag är jag en slutkörd mamma. Dino har varit extremt gnällig, klänging, irriterad på allt, vägrat att äta o nu vägrar han att sova.


E kom hem knappa 30min efter jobbet &  åkte han iväg ganska direkt på fotboll. Men nu kom han precis innanför dörren då jag skriver detta, han får ta över nu ganska direkt. Jag är helt slut.


Innan jag lägger mig ska jag lägga ut lite utav Dinos ej använda kläder o skor på tradera. Har jag inte använt dom på Dino lär jag inte använda dom på bebis nr 2 heller.


Av maminoo - 9 juni 2011 11:25

Idag skulle vi ha gått till ÖF för avslutning det skulle grillas sjungas o dansas. Men inatt vaknade Dino i hade feber, inte mycket dock 38grader. o imorse var han snorig o hur förkyld som helst. Jag tänkte ändå ta en promenad med honom bort till mini festen. Men det började att regna istället.


Aja vi får krya på oss här hemma istället. Just nu sover prinsen. Han var hur trött som helst när jag la ner honom o somnade direkt inga protester alls. Skönt för en gångs skull.



 

Troligtvis ska jag också lägga mig en stund o sova lite, känner mig trött eftersom Dino vaknade 03.00 inatt o var vaken till 04:30 tills han till slut fick ro o somnade om.

Av maminoo - 8 juni 2011 19:32



Det händer så mycket runt 1års åldern känns det som. Dino kan gå (fast han föredrar att krypa) han leker själv med sina leksaker. Han gillar sina bilar o brukar brumma under tiden han knuffar dom framåt. När han ser en traktor, bil, eller motorcyckel så säger han brum brum o pekar. Ampa=lampa, Opta=boll, mamma o tata=pappa, är ord som återkommer hela tiden. Dino förstår att nyckeln ska in i dörren på något vis. Vi har sån elektronisk platta som man trycker upp mot dörren som öppnar olika dörrar inne i huset o han brukar alltid få hålla den när vi antigen ska ut eller in o då trycker han upp plattan mot dörren så den låser upp sig.


Utvecklingen går verkligen framåt, jätte häftig hur mycket dom lär sig på ett år från att inte kunnat något överhuvudtaget.


På Vårdcentralen idag



Nu sover Dino för natten, nattningen gick väl bra. E fick ta den ikväll, men Dino kan köra med E lite mer än med mig så E fick det lite tufft. Själv satt jag bara ute i vardagsrummet o log för mig själv. Hehe


Nu ska jag kika på lite kort från Dinos kalas. Ha en trevlig kväll allihopa


Av maminoo - 8 juni 2011 12:17

Hur gick nu då natten i det egna rummet?


Mjo Dino sov hela natten, dock så var det den jäkla nappen. Så fort han saknade den så börja han att gnälla o självklart vakna ja utav att jag hör honom i monitorn. Så de blev ett par besök i hans rum för att hjälpa honom att hitta nappen.

Men E o ja pratade om att han får börja lära sig att hitta den själv så inatt ska vi inte hjälpa till.

Han vaknade 07:30 imorse, jag hörde att han vred o vände på sig o när ingen dök upp började han att små gråta o då gick jag in så låg han där i sin säng i blev överlycklig när han såg mig.


Nu ligger han o sover sitt dag pass o att somna i sitt egna rum var en hel del svårare nu på dagen än igår kväll, han grät i 20min, självklart gick jag in o la ner honom klappa honom på ryggen o gick ut igen tills han till slut somnade.



Tidigare idag gick jag o Dino till Vårdcentralen för att en läkare skulle titta på Dinos ögon som blir röda under dagarna, eller det har varit så de senaste 2veckorna. (Det var drop in men det tog en evighet att få träffa någon trots att småbarn får gå före). Till slut fick vi träffa en läkare o det verkar som att Dino har pollenallergi, börjar tro att det är från gräs då han den senaste tiden badat mycket ute hos mina föräldrar på deras gräsmatta. Men nu har vi iallafall fått ögondroppar, så får vi se hur det blir.

Men att hälla två droppar i vardera öga på en kille som vägrar att ligga still o sen blundar allt han kan så fort man kommer nära ögat är inte de allra lättaste. På något vis lyckades jag få i dom alldeles själv. Men nästa gång får E hålla fast honom o ja hälla.


Presentation


Jag är 27årig kvinna, bor på Västkusten med min man E & våra två underbara pojkar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mamma till Dino & Elvis


Ovido - Quiz & Flashcards