Mamma till 2 underbara Prinsar

Alla inlägg under maj 2011

Av maminoo - 25 maj 2011 12:35

Just nu är jag smått irriterad på mig själv, jag behöver järntabletter. Har varit så kass med alla sådana vitaminer som man ska dricka i denna graviditet. Eller snarare så mådde jag så fruktansvärt illa varje gång jag drack en tablett i början så jag har helt enkelt skitit i det. Men nu mår jag prima vad gäller illamåendet men jag känner mig snurrig o trött. Beror på järnbristen tror jag.


Så imorse när jag o Dino trottsade denna enorma blåst o tog oss en promenad till torget för att handla lite så glömde jag att gå in på apoteket o köpa järntabletterna. Så nu ligger jag här i soffan o känner mig som världens slöaste människa. Tur att Dino sover ett långt pass här nu så jag hinner vila upp mig.


Bebis nr 2 är riktigt stark, H*n sparkar så oerhört hårt. H*n har tendens att sparka rätt mot urinblåsan så då är de bara gå upp o gå o kissa, jobbigt om nätterna, men det går. Jag börjar känna att ryggen tar mycket stryk i denna graviditet. Hade ingen ryggsmärta med Dino alls, men redan nu känner jag att det gör ont o om nätterna är jag väldigt stel, speciellt runt höfterna o nedre delen utav ryggen. Kanske är foglossning men har ingen aning om hur det ska kännas.


Min kära man E, är så duktig han är helt inställd på att träna o komma i form nu ordentligt till sommaren. Så han går upp 05.45 varje morgon o åker till gymmet för att träna innan jobbet. Jag blir så sugen själv speciellt när jag ser vilka resultat det ger att träna innan frukost. Han har blivit ordentligt trimmad, Jaaaag vill jag med, har sagt att så fort barn nr 2 är fött så ska jag börja träna. Jag vill känna mig som mig o inte som en säck potatis. Ibland är det störande med folk som säger "men du behöver inte träna du är redan smal". Jag må se smal ut men jag har inte en enda muskel på kroppen känner mig inte fast utan känner mig mer som sån där amerikansk Jello. Inte fräsht



Av maminoo - 24 maj 2011 19:36

Söta grannpojkarna ute o leker i sandlådan. Dino stoppade in en näve sand i munnen o började stortjuta när han insåg att detta var inget gott. Han är så snabb så jag hinner knappt reagera på vad han gör nu för tiden.  Nu börjar han gå allt mer helt själv, idag blev det ett par steg på egen hand.


 

Vi har inte gjort så mycket idag, det blåser fruktansvärt mycket ute o regnet öser ner då & då. Inget kul väder alls.

Det har blivit en hel del inomhus lek i tältet, Dino älskar sitt tält han går in o "gömmer" sig & jag går runt o ropar "Dinooo, var är Dinooo" o då sticker han ut huvudet o skrattar som en tok.  Detta kan vi göra i all evighet lika kul varje gång.


Förutom lek så fick jag en väldigt god middag lagad.

Ryggbiff med färskpotatis gjord i ugn med lite svamp, sallad o vitlökssås. Det var verkligen mummmmaaa..

 

Nu blir det lite TV mys med Desperate housewifes o sen blir de sängen.

Ha en trevlig kväll =)







Av maminoo - 23 maj 2011 19:57

Bland de bästa jag vet med att läsa andras bloggar är att man får tips & ideér på allt möjligt. Läste härom dagen på Anna&Melody:s blogg om ett recept på pastasallad som de tyckte var riktigt god. Så idag passade jag på att göra den här pastasallade och jag måste säga att detta var en utav de bästa pastasalladerna jag ätit.

E tyckte den var riktigt god också, yummi yummi säger jag bara.






Krämig pastasallad med kyckling och bacon


Till 8 personer


1½ dl färdig pesto
2 dl creme fraiche
4 dl gräddfil
600 g kokta pastafjärilar
800 g stekt kyckling (i tärningar)
3 paket bacon ( knaperstekta små bitar, går bra med Kalkonbacon)
1 purjolök
2 röda paprikor
2 gula paprikor
250 g körsbärstomater (halverade)
300 g fetaost
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar


Stek kycklingtärningarna och sedan baconet. Koka pastan.
Blanda ihop pesto, creme fraiche, gräddfil, svartpeppar och salt. Tillsätt pastan.
Skär/hacka alla grönsaker och blanda ihop med pastaröran och tillsätt sedan kyckling, bacon och fetaost.


Som ni ser är receptet för 8pers, men jag halverade ingredienserna o fick precis lagom mycket, nu räcker det till imorgon också. Bland de bästa med att vara gravid är att man får äta i tid o otid, utan att oroa sig för viktuppgång. Ska ta mig en liten portion nu faktist.


Jag har hittils gått upp 1-2kg, enligt vågen här hemma men den är inte jätte pålitlig. Så jag vet inte riktigt vad jag väger eller hur mycket jag gått upp. Jag har besök på MVC först den 7juni, har inte varit där sen inskrivningen som var i v.8 Besöken känns väldigt avlägsna, men det är väl för  att det är 2:a barnet. Jag Krävde i början om att få prata med en läkare pga att jag födde för tidigt sist. Ville ha lite svar på frågor som jag hade.

Vi tittade på min förra journal men det fanns inget som tydde på några som helst infektioner eller andra problem som startade förlossningen då. Men pga de som hände så ska jag lämna urinprov för analys oftare & lite andra prover. Ska få lite mer information om detta nu vid de kommande besöket. 

Av maminoo - 23 maj 2011 12:30

En ny vecka på gång, inte för att det gör någon större skillnad för mig som är mammaledig, men ändå. Att E inte är hemma är den största skillnaden.


Var tänkt att vi skulle till ÖF idag, men Dino har fått lite nya sovrutiner. Har börjat att sova 1gång om dagen istället för 2. Nu somnar han vid 12.00 o sover till 14.00 Finns ingen tid emellan att hinna till ÖF. Men för att kompensera utebliven lek får vi gå ut till lekplatsen efter att han vaknat o leka lite. Jasmine skulle komma ut en sväng med Liam också, så det lär inte bli allt för ensamt.


Måste lämna ett film tips till alla er där ute som inte sett DUE DATE. Se den, vi vek oss utav skratt under nästan hela filmen. Måste vara den bästa komedi film jag någonsin sätt.


 

Av maminoo - 22 maj 2011 11:16

 v24 går jag in i imorgon.


Första bilden är från v24 med Dino & den andra med Bebis nr 2.


 


Magen är allt större nu än förra gången, fast kanske inte en jätte markant skillnad. Rumpan har blivit större ser jag. Skillnaden på denna graviditet från den förra är nog att denna går så mycket snabbare. Beror nog på att jag inte hinner fokusera lika mycket på den som med Dino.

Men det känns skönt första gången visste man inte vad som väntade o vad man skulle förvänta sig, nu är det helt annorlunda. Jag är så mycket mer lugnare.


Dock så var jag inte det minsta rädd inför förlossningen med Dino, min inställning då var att "Tror inte det gör sååå ont", Inför denna förlossning känner jag "AAAAJJJ vad ont det kommer att göra".

Men jag vet att smärtan går över o om jag får en liknande förlossning som med Dino att jag hinner föda knappt 3h från inskrivning, så ska det inte vara några större problem.




Av maminoo - 21 maj 2011 12:33

Inatt fick vi oss en härlig nattsömn, la oss vid midnatt o sen sov jag fram till 08.30 Så himla härligt, var fortfarande trött när jag vaknade men kunde inte somna om. Till frukost fick det bli en tripp till Ikea för att äta deras billiga frukost =) Därefter åkte vi till stan för ett besök på Hedens Guld, kikade på present till Dinos 1års dag, mycket fint utbud har dom så nu har vi beställt det han ska få utav sin mamma o pappa    Vi kikade smått på present till Dinos gudfar, vi vet vad vi ska köpa men den behövde vi inte beställa i förväg. Så den köper vi samtidigt som vi hämtar ut Dinos present.


Dino är fortfarande kvar hos sina morföräldrar. Vi ska inte hämta honom föränn runt 16.00 tiden. E har nämligen match nu o då tänkte jag passa på att plocka undan i städa här hemma lite. Får inte så mycket gjort med Dino, sen kan det inte vara kul för honom o sitta inne när det är soligt o varmt ute. 


  Gud vad jag saknar mitt lilla charmtroll. Längtar tills jag får krama o pussa ihjäl honom. Mitt Liv      Svårt  o förstå att man snart ska känna alla dessa oändliga, helt obeskrivliga & extremt STARKA känslor för ett barn till.

 Ibland frågar jag mig är det möjligt? Sen känner jag en spark där inne i magen o kärleken bara sprudlar för de lilla fostret.

Av maminoo - 20 maj 2011 14:28

Idag har vi varit ute o lunchat med världens finaste vän Eldina o hennes söte son Emil. Gissa om Dino var glad när Emil skojade med honom o försökte få honom att hänga med i hans tempo, Dino kröp omkring som en galning.

Men snart så kan Dino också gå, igår tog han sina första två steg helt själv. Men han är fortfarande lite rädd för att släppa helt o hållet.



Ikväll ska Dino övernatta hos sin mormor o morfar, jag och E ska ut o äta middag på restaurang o sen blir det bio besök. Minns ej senast vi var på bio, måste ha varit innan Dino föddes. Tror jag?? Vi ska iallafall se Pirates of the carribbean & eftersom filmen slutar såpass sent så vill inte hämta hem Dino o behöva väcka honom. Sen gillar han o vara hos sina morföräldrar eftersom dom gör som han vill heeela tiden & ger honom 100% uppmärksamhet konstant.


Det gäller o passa på o hitta på grejer på egen hand nu innan bebis nr 2 väljer att titta ut. Den är beräknad i slutet av september, början utav oktober. Anledning till att jag väljer att inte skriva datum är för att sist födde jag för tidigt o vet att man inte ska fokusera allt för mycket på datumet. Nu kommer bebisen när den kommer, vilket än det blir så är det okej så länge den mår bra.

Om bebisen var planerad? JA, det var den. Dock så trodde vi inte att vi skulle bli gravida med en o samma gång som vi bestämde att de får bli när de blir. Ungefär samma sak var det med Dino, vi blev gravida samma månad som vi hade beslutat att börja försöka få barn.

Det kommer bli lite drygt 16mån mellan barnen om barn nr 2 tittar ut efter 40v. Jag är enormt glad över att Dino o hans syskon kommer vara nära i ålder o alltid ha varandra som vänner.

Sen passar det in bra med jobbet också, för nu löper mammaledigheten på o jag behöver inte gå tillbaka till arbetet & kanske arbeta ett halvår för att sen bli gravid o behöva gå i mammaledighet igen. Det är inget min arbetsgivare hade haft något emot men enligt mig själv så hade jag inte kunnat göra så mycket. Jag vill ju gärna kunna utvecklas o kanske söka lite andra tjänster inom jobbet.
Sen så är jag väldigt nöjd med min SGI idag, skulle nog sänkas en del eftersom jag inte skulle jobbat lika mycket idag som förr.

Den enda nackdelen för mig är att Dino inte riktigt kommer att förstå vem den nya bebisen är. Hur mycket vi än pratar om det så är han inte "mogen" nog att förstå. Ett barn som är 2-3år förstår ju ändå lite grann vad en bebis är. Men det ska nog gå bra. Vi är iallafall enormt glada.

Av maminoo - 19 maj 2011 21:26

Det blev en Phil & Teds (dash) syskonvagn. Gillar den skarpt, har testat den på babyproffsen o den var hur lätt o smidig som helst att köra. Det ska vara lätt o kunna komma upp på trotoarkanter o in på bussar o butiksdörrar. Sen är den väldigt enkel o fälla ihop kan vara bra när den ska in i bilen.


Ska köpa gröna sittdynor så vagnen ser lite piggare ut.  


Presentation


Jag är 27årig kvinna, bor på Västkusten med min man E & våra två underbara pojkar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mamma till Dino & Elvis


Skapa flashcards